ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов клирик на Българската православна църква

27 октомври 2015 16:24, Русенска митрополия
Нов клирик на Българската православна църква

На 25.10.2015 г. Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи св. Литургия в църквата "Св. Димитрий Басарбовски" в с. Басарбово, Русенско, за предстоящия храмов празник. По време на богослужението владиката ръкоположи в дяконски чин Орлин Янчев от гр. Казанлък, семинарист и богослов, специализирал в Солунския богословски факултет, пожелал да поеме и премине по пътя на клирическото служение в Русенска епархия.

На архиерея съслужиха свещ. Димитър Димитров, дяконите Валери Василев и Недялко Димитров, както и гостите, специално пристигнали, за да уважат ръкоположението - ст. ик. Мина Минчев - председател на митрополитския катедрален храм "Св. Неделя" в София, и ик. Георги Янчев от гр. Казанлък - баща на новия дякон. В храма присъстваха и много съученици на о. Орлин от Софийската духовната семинария, както и о. Мигел Пераса - негов състудент от Богословския факултет на Солунския университет и понастоящем секретар на Съвета за единство на християните във Ватикана, и Марин Маджаров - настоящ студент в Солун.

След Литургията митрополит Наум се обърна с напътствени думи към дякон Орлин, благославяйки го да е ревностен в служението си Богу и предан на паството, което ще му бъде поверено занапред.

Дякон Орлин благодари на митрополит Наум за архипастирските отечески слова, като подчерта, че ще се старае, пребивавайки в смирение и послушание, да бъде изряден свещенослужител на св. Православна църква. Накрая бе извършен водосвет за здраве и благословение на християните от с. Басарбово и молещите се в храма.

Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Нов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църкваНов клирик на Българската православна църква
« предишна новинаследваща новина »