ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът на св. безсребреници Козма и Дамян в село Скравена

01 ноември 2015 17:50, Ловчанска митрополия
Празникът на св. безсребреници Козма и Дамян в село Скравена

Радост за жителите на село Скравена е днешният ден, тази радост е духовна. Храмът в селото е посветен на св. безсребреници Козма и Дамян и от ранно утро се пълни с вярващи.

За да отслужи света Литургия и за да възглави църковното тържество, в селото пристигна духовният архипастир на Ловчанска епархия Високопреосвещеният митрополит Гавриил.

В съслужение с него участваха архиерейският наместник на Ботевградска духовна околия ставр. ик. Борис Петров, председателят на храма ставр. ик. Петър Петров и председателят на храм „Св. Троица“ в Ловеч ставр. ик. Кънчо Кабадийски.

В словото си след службата владиката припомни житието на св. безсребреници Козма и Дамян и каза още, че земните радости са само привидни, с тях човек само се залъгва, те нищо не дават на душата и тя се чувства празна, истинската пълнота в радостта идва от Бога.

Митрополит Гавриил поздрави вярващите с празника и раздаде на всички иконки и църковни брошури.

 

 

Снимки

Празникът на св. безсребреници Козма и Дамян в село СкравенаПразникът на св. безсребреници Козма и Дамян в село СкравенаПразникът на св. безсребреници Козма и Дамян в село СкравенаПразникът на св. безсребреници Козма и Дамян в село СкравенаПразникът на св. безсребреници Козма и Дамян в село СкравенаПразникът на св. безсребреници Козма и Дамян в село СкравенаПразникът на св. безсребреници Козма и Дамян в село СкравенаПразникът на св. безсребреници Козма и Дамян в село СкравенаПразникът на св. безсребреници Козма и Дамян в село СкравенаПразникът на св. безсребреници Козма и Дамян в село СкравенаПразникът на св. безсребреници Козма и Дамян в село СкравенаПразникът на св. безсребреници Козма и Дамян в село Скравена
« предишна новинаследваща новина »