ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ЗА МЪЖКИЯ И ЖЕНСКИЯ ПОЛ и СЕМЕЙНАТА ЙЕРАРХИЯ - беседа и представяне на нова книга в Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий"

03 ноември 2015 10:42, Софийска митрополия
Столичният храм "Св. св. Кирил и Методий" /до Женския пазар/

С благословението на Негово Високоблагоговейнство иконом Александър Георгиев, председател на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" 47), работещият при него Център за религиозни изследвания и консултации "Св. св. Кирил и Методий" организира открита беседа на тема: ЗА МЪЖКИЯ И ЖЕНСКИЯ ПОЛ и СЕМЕЙНАТА ЙЕРАРХИЯ. Тя е посветена на предстоящия празник Въведение Богородично - Ден на християнското семейство и православна младеж.

Беседата ще се състои на 5 ноември 2015 г. (четвъртък) от 18,00 ч. в залата на Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий".

Лектор ще бъде г-н Бисер Божков - богослов, сътрудник на ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий".

Лекцията ще представи и новата книга на Иван Гроздев и Бисер Божков - "Отстъплението от Бога – предпоставка за разпад на семейството".

Повод за беседата е засилващата се актуалност на темата за двата пола в живота на съвременните хора. Ще бъде отделено специално внимание на опитите за релативизиране на половите и ролевите различия между мъжа и жената, както и на либералния стремеж за разместване на семейната йерархия и за унищожаване на традиционното семейство. Ще говорим и за политиката на изтласкване на православните ценности далеч от центъра на личния, семейния и обществения живот, водеща до упадък на духовния живот и до разпад на семейството. В беседата ще бъдат посочени и препотвърдени православните библейски принципи за доброто функциониране на християнското семейство и във втората й половина ще бъде дадена възможност за въпроси и отговори.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

5 ноември (четвъртък) 2015 г.

Начало: 18,00 ч.

Храм "Св. св. Кирил и Методий"

Адрес: ул. "Г. Вашингтон" № 47, София

Енорийски център

Енорийска лекционна зала, ет. 1

ВХОД СВОБОДЕН

Текст и снимка: Десислава Панайотова

 

 

« предишна новинаследваща новина »