ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Въдворяване на новия игумен на Чипровския манастир

02 март 2010 16:17, Видинска митрополия
Въдворяване на новия игумен на Чипровския манастир

На 2-ри март в Чипровската света обител „Св. Йоан Рилски” се състоя въдворяването на новия игумен на обителта, йеромонах Василий.

Въдворяването извърши Видинският митрополит Дометиан в присъствието на Величкия епископ Сионий, духовен отец на новия игумен, архимандрит Антим, протосингел на Видинска митрополия, архимандрит Антим, игумен на Раковишката света обител, йеромонах Стилиян, игумен на Бистришкия манастир "Св. Петка" край София, архимандрит Борис, игумен на Добридолската света обител, както и на много духовници и гости на манастира.

За празничния момент гост на обителта бе и кметът на гр. Чипровци, инж. Захарин Замфиров.

След молебена за Божие благословение и изпросване благодатни сили за йеромонах Василий, бе извършен чинът на въдворяването и произнесено от кириарха на Видинска епархия благодатно напътствено слово към отец-игумена и братството на манастира.

Слова във връзка с духовната радост произнесоха също така епископ Сионий и архимандрит Антим Клисурски.

Подир благодатните моменти на радост и поклонение пред Бога за великата Му милост към обителта, високите гости и богомолният народ се отправиха по подобаващия монашески чин към манастирската трапезария на постна трапеза.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: сестра Теодора

 

 

Снимки

Въдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастирВъдворяване на новия игумен на Чипровския манастир
« предишна новинаследваща новина »