ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Молитва за загиналите при злополуки ще бъде отправена в утрешния ден

14 ноември 2015 13:42, Отдел "Връзки с обществеността"

За упокоение душите на всички загинали при злополуки Божии раби и да им се прости всяко прегрешение - волно и неволно, ще се помолят духовенството и миряните на Българската православна църква в утрешния ден.

На 15 ноември, неделя, отбелязваме Световния ден за възпоменаване на жертвите при пътнотранспортни произшествия. По този повод, по решение на Светия Синод, в храмовете на Българската православна църква по време на светата Литургия ще бъде отправено прошение към Бога: „Еще молимся о упокоении душ усопших раб Божиих: всех погибших при злополучении, и о еже проститися им всякому прегрешению, вольному же и невольному“, в памет на загиналите участници в движението по пътищата на страната.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит молитвата към Бога за упокоение душите на починалите при злополуки ще бъде отправена и за загиналите при кървавите атентати във френската столица мирни граждани.

Светейшият Български патриарх и Софийски митрополит Неофит ще се помоли за всички невинно загинали православни християни, за утеха на техните близки и мир по света в столичната митрополитска катедрала "Св. Неделя".

 

 

« предишна новинаследваща новина »