ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празничен концерт по случай Въведение Богородично

23 ноември 2015 12:18, Пловдивска митрополия
Празничен концерт по случай Въведение Богородично

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Денят на православната християнска младеж и семейство по традиция събра миряни и техните семейства на духовно тържество в епархийския салон на Пловдивска митрополия при храм „Св. Петка”.

Водещ на духовното тържество бе свещеноиконом Виктор Христев - епархийски духовен надзорник.

Слово за празника Въведение Богородично произнесе енорийският свещеник при катедралния храм „Успение Богородично” протойерей Ивалин Славов.

Митрополитският хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев изпълни източноправославни църковни песнопения.

Празничната програма продължи с представяне на сценка за Въведение Богородично от ученици от СОУ ”Паисий Хилендарски” с класен ръководител Величка Иванова и по сценарий на г-жа Недка Чолакова. Последваха изпълнения на църковния хор при храм „Св. Възнесeние Господне” с диригент Дорис Хофман и клавирно трио „Пълдин”.

Фолклорната група от Пловдивска духовна семинария ”Св. св. Кирил и Методий” и СОУ ”Любен Каравелов” участваха в концерта с народни песни.

Концертът бе преизпълнен с духовна радост, която приповдигна духа и вдъхна надежда на гостите и участниците.

На тържеството присъстваха: Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, ставрофорен свещеноиконом Добромир Костов - протосингел при Пловдивска митрополия, протойерей Деян Стоенчев - духовен надзорник при Пловдивска митрополия, свещеници от града и множество християни.

В края на празничната вечер Негово Преосвещенство епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, преподаде архипастирския благослов на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай по случай празника на християнската младеж и семейство и се обърна към присъстващите с думите:

"Имайки примера на Богоматер, нейното нравствено усъвършенстване и издигане по лествицата на добродетелите, да се стремим да възпитаваме своите деца във вяра, в добродетелност, в духовно-нравствено възрастване, за да станат те достойни граждани на нашето Отечество, да бъдат гордост и утеха за родителите си и верни чеда на светата Църква. Сили духовни и Божие благословение на всички учащи и учащи се, да възрастват и преуспяват в благодатта Христова! Амин!"

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1019-20112015g-praznichen-kontzert-po-povod-denya-na-pravoslavnata-hristiyanska-mladezh-i-semeistvo-.html

 

 

Снимки

Празничен концерт по случай Въведение БогородичноПразничен концерт по случай Въведение БогородичноПразничен концерт по случай Въведение БогородичноПразничен концерт по случай Въведение БогородичноПразничен концерт по случай Въведение БогородичноПразничен концерт по случай Въведение БогородичноПразничен концерт по случай Въведение БогородичноПразничен концерт по случай Въведение БогородичноПразничен концерт по случай Въведение Богородично
« предишна новинаследваща новина »