ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Предстоящи събития през месец март във Видинска митрополия

04 март 2010 12:25, Видинска митрополия
Видинска света митрополия

На 14 март в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, гр. Видин, ще бъде извършено монашеското пострижение на послушника от Бдинската света обител „Успение Богородично” Димитър Ивайлов Колев от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.

***

От 15 март до 4 април във Видин под егидата на женското движение на съпругите на видните граждани и общественици на Видин и на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” стартира благотворителна кампания за набиране на дрехи, хранителни продукти и парични средства.

Събраните дарения ще бъдат раздадени на нуждаещите се по усмотрението на ръководството на катедралния храм във Видин.

***

На 16 март от 17, 30 ч. в Арт-галерията на читалище „Цвят”, гр. Видин, ще се състои изложба на гоблени.

Изложбата се организира от Народно читалище „Цвят” и ЕТ „Конка – Благовеста Владимирова”.

В изложбата участва и силно представено изпълнение от страна на Видинска митрополия, в лицето на нейни духовни чеда, които се занимават с изработването и колекционирането на гоблени.

***

На 25 март от 16, 00 ч. в сградата на читалище „Цвят” ще се състои открит урок с музикална програма във връзка с празника Благовещение.

Откритият урок ще бъде изнесен от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан и Величкия епископ Сионий и ще присъстват деца от видинските училища.

***

На 25 март от 19, 00 ч. в залата на "Филхармония-Видин”, ще се състои благотворителен концерт и изложба във връзка с идеята за възстановяването на Албутинската света обител „Възкресение Христово” край Видин.

Концертът се организира от Видинска митрополия.

***

На 28 март - Вход Господен в Йерусалим – Цветница, ще бъде отбелязан 140-годишният юбилей на читалище „Цвят”.

 

Програмата ще се допълва и актуализира.

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

« предишна новинаследваща новина »