ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В Софийската духовна семинария бе отслужено опело на Калин Кръстев Чонов

04 март 2010 18:24, СДС
Калин Чонов

На 3 март 2010 г. след кратко боледуване се престави в Господа ученикът от четвърти курс на Софийската духовна семинария Калин Кръстев Чонов.

Днес в семинарския храм от 16 ч. бе извършено опелото му от отец-ректора Негово Високопреподобие архимандрит Сергий в съслужение с йеромонах Исаак и свещеник Лука Наплатанов от столичния храм „Успение Богородично”, кв. "Хиподрума".

В опелото взе участие и семинарският хор с ръководители г-н Любомир Игнатов, г-н Тодор Костов и г-н Лъчезар Вълков.

Накрая отец-ректорът утеши скърбящите с кратко слово, в което подчерта думите от Свещеното Писание: „Блажени са мъртвите, които умират в Господа отсега. Да, казва Духът, нека починат от трудовете си: делата им вървят заедно с тях” (Откр. 14:13). Архим. Сергий допълни, че Бог „не е Бог на мъртви, а на живи, защото у Него всички са живи” ( Лука. 20:38 ), и че Калин с неговите осемнадесет години запали 18 кандилца, които да осветят пътя му към вечния живот.

На опелото присъстваха много преподаватели, служители, семинаристи и енориаши.

Калин Чонов е роден на 27 януари 1992 г. в гр. Велико Търново. Син е на приснопаметния великотърновски свещеник от храм „Св. Марина” Кръстьо Чонов. Постъпва в Софийската духовна семинария през 2006 година.

Той бе един от отличните ученици в класа, активен участник в изграждането на компютърната зала в Семинарията и на семинарския сайт, всеотдаен помощник на съучениците си в усвояването на компютърната грамотност.

Поклонението пред тленните му останки в родния му град ще бъде извършено в събота на 6 март.

Бог да прости нашия обичан възпитаник и да го упокои в селенията на праведните!

Вечна, светла и блажена да бъде паметта му!

Текст: Софийска духовна семинария

 

 

Снимки

Калин Чонов
« предишна новинаследваща новина »