ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Църковно отличие за проф. Георги Близнашки

01 декември 2015 22:38, Отдел "Връзки с обществеността"
Църковно отличие за проф. Георги Близнашки

Проф. Георги Близнашки, служебен министър-председател на България от 6 август 2014 до 7 ноември 2014 г., ще бъде награден с църковния орден „Св. св. Кирил и Методий”. Отличието му се връчва по решение на Светия Синод на БПЦ-БП в знак на внимание и за църковни заслуги. Церемонията ще се състои на 8 декември в Синодната палата на ул. „Оборище” №4.

Припомняме, че по време на управлението на служебното правителство под ръководството на проф. Близнашки Министерският съвет взе решение да предостави патриаршеския храм "Св. Александър Невски" на Българската православна църква – Българска Патриаршия.

Обявяването на храм „Св. Александър Невски“ за частна държавна собственост стана с решение на служебното правителство от 1 октомври. На 3 октомври 2014 г. в приемния салон на Патриаршеския дом тържествено бе подписан договор за преотстъпване правото на собственост на ПКСХП „Св. Александър Невски“ на Българската православна църква - Българска Патриаршия.

На 8 октомври 2014 г. в Гранитната зала на Министерския съвет, в присъствието на представители на БПЦ и членовете на служебното правителство се състоя церемонията по тържественото връчване на Акта за собственост на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

 

 

Снимки

Църковно отличие за проф. Георги БлизнашкиЦърковно отличие за проф. Георги БлизнашкиЦърковно отличие за проф. Георги Близнашки
« предишна новинаследваща новина »