ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Трета част на Богородичния акатист в гр. Берковица

05 март 2010 21:06, Видинска митрополия
Храм "Рождество Богородично" в гр. Берковица.

На 5 март (петък), с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, в централния берковски храм „Рождество Богородично" тържествено бе прочетена третата част на Богородичния акатист от Величкия епископ Сионий.

Епископ Сионий подобаващо бе посрещнат от духовенството на града, както и от благочестивото множество на този „прекрасен райски кът”.

Малкото повечерие и духовните песнопения бяха изпълнени от свещенството, което с духовна радост и преклонение отдаде на Майката Божия дължимото поклонение и любов.

В средата на храма бе поставена донесената от Величкия епископ икона на св. Богородица - Кикотиса, за благословение и духовна утеха на християните, които бяха изпълнили православния храм.

Проповед за смисъла на поста и за личността на Пречистата Богородица произнесе епископ Сионий, който, както винаги, изпълни сърцата на хората с благоговение и вдъхновение за духовни трудове.

На тържественото богослужение присъства и взе молитвено участие и новият игумен на Чипровската света обител „Св. Йоан Рилски” йеромонах Василий, както и семинаристи от Софийската духовна семинария.

На 7 март (Трета Неделя от Великия пост - Кръстопоклонна) с благословението на Видинския митрополит Дометиан светата Литургия в храма на Чипровския манастир „Св. Йоан Рилски” ще отслужи Величкият епископ Сионий.

 

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Величкият епископ Сионий.
« предишна новинаследваща новина »