ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Открит урок по Религия в СОУ за ДНЗ "Д-р Иван Шишманов"

07 март 2010 18:00, Варненска и Великопреслaвска митрополия
За спомен

С много усмивки и приповдигнато настроение премина на 4 март 2010 г. откритият урок по Религия на тема ”Благовещение”.

Учениците от VІ клас от СОУ за деца с нарушено зрение ”Д-р Иван Шишманов”, гр. Варна, вече четвърта година изучават религия; в школата ”Православни ценности и традиции” към Общинския детски комплекс - Варна.

Те са само една от четирите групи, сформирани в училището за изучаване на религия.

Сред поканените гости присъстваха: д-р на п. н. ставрофорен свещеноиконом Захарий Дечев, Ивелина Стоева - старши експерт по религия в РИО-Варна, Монка Николова, директор на Общински детски комплекс, Жулиета Петкова, помощник - директор в СОУ за ДНЗ, учители от Варна и региона, преподаващи ЗИП и СИП Религия и школи „Православни ценности и традиции”.

В занятието участваха дванадесет ученици с нарушено зрение на възраст от 12 до 16 години, като пет от тях са с нулево зрение, а трима се обучават по индивидуална образователна програма.

Дарина Кючукова от Общинския детски комплекс - Варна е единственият учител по религия в цялата страна, която преподава на деца с нарушено зрение. За часа бяха подготвени тестове, игрословици, шифрограми за проверка и затвърждаване на знанията, адаптирани и отпечатани на Брайл от учители-специалисти в брайловата печатница на училището.

Жулиета Петкова, помощник-директор в СОУ за ДНЗ „Д-р Иван Шишманов”, демонстрира пред гостите работа с брайлова таблица и шило. Всички се увериха, че да се работи с Брайл, не е никак лесно.

 

Текст и снимки: презвитера Ивелина Стоева

 

 

Снимки

Директорът на СОУ за ДНЗ  "Д-р Иван Шишманов"-  г-н Петър ПетровЧаст от учителите по РелигияСрещата в кабинета на помощник-директораДемонстрация за работа с брайлова таблица и шилоОпит за работа с БрайлПо време на часПо време на часПопълване на тестаПодарък за г-жа Дарина Кючукова
« предишна новинаследваща новина »