ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Кръстопоклонна неделя във Видинска епархия

07 март 2010 18:38, Видинска митрополия
Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.

Тържествено бе отбелязана Третата Неделя от Великия пост – Кръстопоклонна, в гр. Видин и из храмовете на цялата епархия.

В катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” тържествено бе отслужена света Литургия и последованието на изнасянето на кръста Христов от светия олтар в центъра на храма. Празничната света Литургия бе отслужена от председателя на храма архимандрит Поликарп и архимандрит Евтимий, енорийски свещеник при храма.

Особена бе радостта сред благочестивите християни, защото чрез благодатното преклонение пред кръста Христов всички споделиха духовната радост на свободата и спасението, дадени ни чрез доброволното страдание на Господ Иисус Христос на Кръста.

Архимандрит Поликарп произнесе проповед, с която насърчи християните към правилно и достойно носене на Христовия кръст от всеки с кротост, смирение и постоянство.

По традиция на благочестивите християни бе раздадена постна храна за благословение и духовна утеха.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, архиерейска света Литургия в Чипровската света обител „Св. Йоан Рилски” бе тържествено отслужена от Величкия епископ Сионий.

Из всички храмове на епархията бе отслужена света Литургия и извършен чинът на изнасянето и преклонението пред кръста Христов.

 

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Димитър Колев

 

 

Снимки

Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.Кръстопоклонна неделя в катедралния храм на Видин.
« предишна новинаследваща новина »