ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Националният омбудсман на Република България посети Видинския митрополит Дометиан

15 декември 2015 13:25, Видинска митрополия
Националният омбудсман на Република България посети Видинския митрополит Дометиан

На 15 декември в сградата на Видинска света митрополия се състоя среща между Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан и г-жа Мая Манолова, национален омбудсман на Република България.

Г-жа Мая Манолова при посещението си във Видин, по покана на неправителствени организации за открита среща с гражданството на старопрестолния Видин, посети сградата на Видинска света митрополия и се срещна с Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан.

Първата институция, която г-жа Манолова посети в града, бе Видинска света митрополия.

Видинският митрополит Дометиан приветства г-жа Манолова с добре дошла и изрази радостта си, че Видин и гражданите са посетени от националния омбудсман, което посещение се надява да бъде за полза и подкрепа на живеещите в града и региона.

На срещата бяха споделени много идеи и насоки за подпомагане на напредъка в развитието на региона, както и достойния живот на неговите жители, но акцентът на срещата бе бъдещ цялостен ремонт на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, който е в много лошо състояние.

Националният омбудсман се ангажира според силите и възможностите на институцията да подпомогне Видинска света митрополия в намиране начин и средства за ремонта на втория по големина храм в България.

На срещата бяха поднесени и разменени подаръци между митрополит Дометиан и г-жа Манолова, които да бъдат спомен за историческото посещение и надежда за бъдещо сътрудничество и работа.

Г-жа Мая Манолова връчи на Видинския митрополит Дометиан почетния плакет на Националния омбудсман на Република България. Плакетът бе връчен на Видинския митрополит в знак на признателност и преклонение пред труда и достойното му служение в полза на Църква, род и Родина.

 

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »