ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник в с. Шуменци

21 декември 2015 17:38, Русенска митрополия
Празник в с. Шуменци

На 20.12.2015 г. Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи св. Литургия в храм "Св. Георги" в с. Шуменци, Тутраканска духовна околия. На архиерея съслужиха прот. Михаил Михайлов, енорийски свещеник на селото, и дяконите Валери Василев и Недялко Димитров. На богослужението присъства г-жа Калина Михайлова, кмет на селото и съпруга на енорийския свещеник, а на клира пяха духовници от митрополитския хор "Св. Димитрий Басарбовски".

След литургията владиката се обърна с топли думи към християните, подчертавайки тяхната дълбока вяра и църковна привързаност, като изтъкна, че се надява чрез новоизбраната кметица-презвитера селото да постигне по-добри успехи във всяко отношение – материално, културно и духовно.

По-късно митрополит Наум благослови празничната трапеза, предложена в тамошния Клуб на пенсионера, където по стародавна традиция за празника Игнажден владиката „разрови жаравата”, а най-възрастната жена от местното население прекади ястията с тамян.

Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Празник в с. ШуменциПразник в с. ШуменциПразник в с. ШуменциПразник в с. ШуменциПразник в с. ШуменциПразник в с. ШуменциПразник в с. ШуменциПразник в с. ШуменциПразник в с. ШуменциПразник в с. ШуменциПразник в с. ШуменциПразник в с. ШуменциПразник в с. Шуменци
« предишна новинаследваща новина »