ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Концерт посветен на Рождество Христово в Ловеч

21 декември 2015 20:41, Ловчанска митрополия
Концерт посветен на Рождество Христово в Ловеч

Салонът на приземния храм „Въведение Богородично“ при новостроящата се катедрала в Ловеч се превърна тази вечер в средоточие на духовното Рождественско песнопение в цялата епархия. Поводът бе големият концерт по случай Рождество Христово, организиран от Ловчанска света митрополия.

В приветствието си към народа преди началото на концерта Ловчанският митрополит Гавриил каза: "Днес сме се събрали тук, в нашия храм, за да увеличим радостта си от настъпващия празник, радвайки се на красивите песнопения, които изпълнителите са подготвили да чуем тази вечер. Този празник е променил историята и настоящето на човечеството, защото Бог е приел човешко естество, за да направи човека бог по благодат. Нека се радваме!"

В концерта участваха: смесен църковен хор „Евстати Павлов“ при храм „Света Троица“ град Ловеч, църковен хор при храм „Успение Богородично“ град Ботевград, г–жа Олга Цветкова - оперен певец и композитор на детски песни, съставител и съпродуцент на албума „Православна музика за малки и големи“, вокална група „Изворче“ при ОУ „Васил Левски“ град Ловеч и вокална група „Оренда“ от град Етрополе.

 

 

Снимки

Концерт посветен на Рождество Христово в ЛовечКонцерт посветен на Рождество Христово в ЛовечКонцерт посветен на Рождество Христово в ЛовечКонцерт посветен на Рождество Христово в ЛовечКонцерт посветен на Рождество Христово в ЛовечКонцерт посветен на Рождество Христово в ЛовечКонцерт посветен на Рождество Христово в ЛовечКонцерт посветен на Рождество Христово в ЛовечКонцерт посветен на Рождество Христово в ЛовечКонцерт посветен на Рождество Христово в ЛовечКонцерт посветен на Рождество Христово в ЛовечКонцерт посветен на Рождество Христово в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »