ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

С благодарствен молебен завърши милосърдната инициатива на храм „Св. вмчк Мина”, кв.”Модерно предградие”, София

24 декември 2015 00:11, Софийска митрополия
Благодарственият молебен за Ани

С благодарствен молебен в навечерието на Рождество Христово завърши милосърдната инициатива на столичния храм „Св. вмчк Мина”, кв.”Модерно предградие” – София (ул. „Старата църква” №28), в който, от началото на поста, енорията събира средства за Ани от кв. „Модерно предградие". Тя е болна от детска церебрална парализа.

В началото на Рождественския пост предстоятелят на храма - протойерей Серафим Петров, по предложение на свои духовни чеда призова благочестивите енориаши да подадат ръка на Ани - момиче от енорията, болно от детска церебрална парализа и живеещо в краен недоимък. Ани живее заедно с майка си, която е душевно болна, и със сестра си, върху чиито плещи пада цялата грижа за семейството. Момичето се придвижва трудно, а с радост и любов посещава нашия храм и се причастява редовно.

Отзоваха се много хора, събрахме достатъчно средства, с радост споделя отец Серафим. С тях ще бъде закупен преносим компютър, ще бъде подсигурен постоянен достъп до интернет на болното момиче, за да може да води по-добър социален живот. Също така, ще бъде изградена рампа във входа на блока, в който живее Ани, за да може по-лесно да се придвижва с инвалидната количка. Ще бъде приспособено специално помещение за съхранение на количката. Доброволци ще й помагат да посещава храма редовно и да води пълноценен социален живот.

В неделя преди Рождество Христово, след светата Литургия, председателят на църковното настоятелство прот. Серафим Петров благодари на всички отзовали се да помогнат на Ани и отслужи благодарствен молебен в съслужение с отец Сергей.

Ани, която присъства на литургията и взе свето Причастие, от своя страна благодари на всички за помощта и сподели, че най-голяма радост изпитва, когато идва в храма и се среща с хората в него, защото любовта, с която я даряват всички в храма, й дава сили да живее с вяра в Христа Бога и по-леко да носи тежкото бреме на болестта.

Накрая енориашите си направиха снимка с щастливата Ани, която впечатлява всички с борбеността и чистата си и силна вяра.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Храмовото духовенство и църковното настоятелство към храм „Св. вмчк Мина” благодарят на всички, които се включиха в благотворителната инициатива, и пожелават все повече хора да бъдат щедри, а Бог ще ги възнагради за щедростта, която проявяват - особено към тези, които страдат и боледуват. От името на протойерей Серафим Петров и църковното настоятелство: Бъдете благословени, мили приятели и дарители на храм "Св. вмчк Мина"!

Текст и снимки: енория при храм "Св. вмчк Мина"

 

 

Снимки

О. Серафим причастява АниЕдно в любовта на Христа
« предишна новинаследваща новина »