ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождество Христово в старопрестолния Видин

25 декември 2015 12:59, Видинска митрополия
Рождество Христово в старопрестолния Видин

В деня на славното Рождество Христово във всички храмове на Видинска епархия тържествено бяха отслужени богослужения и бе достойно отпразнуван Господският празник – радост за спасението на човеците – Рождество Христово.

В катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” във Видин тържествената Рождественска света литургия бе отслужена от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан в съслужение с Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, Негово Високопреподобие архимандрит Исаак, духовен надзорник на Видинска епархия, Негово Високопреподобие архимандрит Евтимий и йеромонах Максим.

С благословението на Видинския митрополит Дометиан, по време на причастния архимандрит Евтимий прочете Рождественското патриаршеско и синодално послание.

След св. Литургия митрополит Дометиан благослови вярващите и им пожела Господ Иисус Христос да ги благослови и утвърди в добрия Христов път. Той призова присъстващите в храма да живеят според Христовия закон и благовестие, както и да пазят вярата, която са наследили от предците си и да я предават на поколенията.

На празничното Рождественско богослужение присъстваха г-н Огнян Ценков, кмет на община Видин, г-н Венцислав Пасков, зам.-кмет на община Видин, както и много представители на културни и обществени институции на Видин.

Със съдействието и спомоществователството на Община-Видин, в деня на светлото Рождество Христово, пред катедралния храм бе осветен и раздаден корбан, за благословение и радост на миряните.

 

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »