ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождественска служба в Ловеч

25 декември 2015 18:15, Ловчанска митрополия
Рождественска служба в Ловеч

По случай светлия празник на светото Рождество Христово Ловчанският митрополит Гавриил отслужи св. Литургия в катедралния храм „Света Троица“ в град Ловеч. В съслужение с него участваха ставрофорен свещеноик. Кънчо Кабадийски, председател на храма, и свещеноик. Любомир Казашки, свещенослужител при храма.

След празничното многолетствие в края на светата Литургия митрополит Гавриил се обърна към вярващите, като каза: „На кого ангелите са възвестили за родилия се Христос? – на обикновените, но чисти по сърце пастири, на мъдреците, които макар и учени били не горди и лукави, а смирени и чисти по сърце. Затова когато човек е смирен и чист по сърце, той е приет от Бога и наистина може да изпита действителна радост от истинските божествени празници“.

Владиката призова Божието благословение на родилия се Богомладенец днес да бъде с всички нас. Господ да дарува здраве, мъдрост, сили, да ни води по пътя на достойния начин на живот тук на земята, който като проживеем да ни заслужи и вечния живот във вечната слава в Царството Божие!

 

 

Снимки

Рождественска служба в ЛовечРождественска служба в ЛовечРождественска служба в ЛовечРождественска служба в ЛовечРождественска служба в ЛовечРождественска служба в ЛовечРождественска служба в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »