ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит се включи в благотворителната инициатива "Българската Коледа"

26 декември 2015 15:32, Отдел "Връзки с обществеността"
Българският патриарх Неофит се включи в благотворителната инициатива "Българската Коледа"

Вече повече от 10 години благотворителната инициатива на президента на Р България "Българската Коледа" помага хиляди българчета да получат възможност да се лекуват и радват на по-добър живот. Благодарение на дарения за повече от 200 лечебни заведения е осигурена съвременна медицинска техника. Тази година в инициативата се включи и Негово Светейшество Българският патриарх Неофит. Темата на благотворителната кампания бе „Детска реанимация”.

В специално видеообръщение в подкрепа на децата на България, излъчено на Рождество Христово, по време на концерта в Народния театър Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се обърна към българския народ с думите: „Скъпи сънародници, братя и сестри, в тази тиха вечер, когато си спомняме рождението по плът на Господ Иисус Христос, пожелавам на всички: мирът и радостта, които се изливат на празника, да ни направят щедри и любвеобилни! Страданието на нашите ближни и особено на децата на България е изпитание за всички нас, изпитание за нашата човечност и способност да съчувстваме и състрадаваме, за нашата готовност да отделяме от своето, за да облекчим мъката на другия”.

Патриархът призова да отделим от нашето време, сили и средства, за да помогнем на онези, които са в отчаяние и безнадеждност, и ги утешим. „Нека да се поучим от Христа в Неговата безгранична любов и жертвеност към хората! Подадената ръка за помощ към децата в реанимация и техните близки да бъде нашият драгоценен дар за Новородилия се Младенец, Господ да възнагради вашата отзивчивост с изобилните и благодатните Си дарове и милости”, заяви той.

Патриарх Неофит пожела радостно посрещане на празника, любов и мир в сърцата и домовете. "Честито Рождество Христово! Радвайте се и бъдете щастливи!", пожела още патриархът.

 

 

« предишна новинаследваща новина »