ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождество Христово в Русе

26 декември 2015 17:11, Русенска митрополия
Рождество Христово в Русе

На 25.12.2015 г., Рождество Христово, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи св. Литургия в катедралния храм „Света Троица” в съслужение със ставр. ик. Стефан Стефанов, председател на русенския храм „Св. Николай”, ставр. ик. Илиян Илиев, председател на катедралния храм, ик. Георги Георгиев, ефимерий при катедралата, и дяконите Валери Василев, Драгомир Панайотов, Недялко Димитров и Орлин Янчев.

По време на богослужението владиката ръкоположи в свещенически сан дякон Драгомир Панайотов и в дяконски чин Росен Георгиев от гр. Русе.

В края на литургията митрополит Наум се обърна с Рождественско послание към християните, препълнили катедралния храм, и с отечески наставления към новоръкоположените духовници, след което всички имаха възможността лично да поздравят Негово Високопреосвещенство с празника, получавайки благословението му и красива икона за молитвен спомен.

Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Рождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в РусеРождество Христово в Русе
« предишна новинаследваща новина »