ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Богослужебна прослава на св. Богородица в Троян

26 декември 2015 20:10, Ловчанска митрополия
Богослужебна прослава на св. Богородица в Троян

Във втория ден на Рождество Христово светата Православна църква богослужебно прославя Божията майка с празника Събор на св. Богородица. На този ден Високопреосвещеният Ловчански митрополит Гавриил отслужи света Литургия в троянския храм „Преп. Петка Параскева“, където се съхранява одеянието на св. Петка, подарено на храма от митрополит Гавриил преди няколко години. Заедно с архиерея съслужиха ставрофор. ик. Марин Божков, председател на храма, и свещеноик. Станимир Маринков.

Голямо множество вярващи бяха дошли в храма, за да се присъединят към молитвената възхвала на Божията майка. Тук бяха дошли и най-малките, децата, част от които участват в детския хор при храма.

След светата служба митрополит Гавриил припомни живота на св. Богородица, нейните лични достойнства, които са я направили избран съсъд на Божията благодат и са й отредили централно място в Божието домостроителство за спасението на човешкия род.

 

 

Снимки

Богослужебна прослава на св. Богородица в ТроянБогослужебна прослава на св. Богородица в ТроянБогослужебна прослава на св. Богородица в ТроянБогослужебна прослава на св. Богородица в ТроянБогослужебна прослава на св. Богородица в ТроянБогослужебна прослава на св. Богородица в ТроянБогослужебна прослава на св. Богородица в ТроянБогослужебна прослава на св. Богородица в ТроянБогослужебна прослава на св. Богородица в ТроянБогослужебна прослава на св. Богородица в ТроянБогослужебна прослава на св. Богородица в Троян
« предишна новинаследваща новина »