ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска света Литургия в чест на св. първомъченик и архидякон Стефан в Асеновград

27 декември 2015 13:58, Пловдивска митрополия
Архиерейска света Литургия в чест на св. първомъченик и архидякон Стефан в Асеновград

На 27 декември светата Православна църква почита паметта на св. първомъченик и архидякон Стефан.

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави архиерейска света Литургия в храм „Свети Георги” в Асеновград.

С архиерея съслужиха: ставрофорен свещеноиконом Добромир Костов – протосингел на Пловдивска митрополия, свещеноиконом Виктор Христев – епархийски духовен надзорник, ставрофорен свещеноконом Йордан Георгиев – архиерейски наместник на Асеновградска духовна околия, протойерей Деян Стоенчев – духовен надзорник при Пловдивска митрополия и свещеници от града.

Службата беше украсена с прекрасните песнопения, изпълнени от митрополитския хор „Св. апостол Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

Благочестивите християни от Асеновград се бяха стекли многолюдно в храма, оставили своите житейски грижи, водени от силната вяра в Бога и от почитта към светия първомъченик и архидякон Стефан.

На богослужението присъстваха подполковник Антон Ангелов – зам. командир на поделение 24490–Асеновград, капитан Емил Григоров от същото поделение и Вакрил Запрянов.

В края на светата Литургия Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай поздрави вярващите, изпълнили до краен предел храм ”Свети Георги”.

С многолетствие, провъзгласено от митрополитския протодякон Илиян Александров и митрополитския дякон Младен Добрев, завърши празничната Литургия в чест на свети първомъченик и архидякон Стефан.

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1032-27122015g-sv-parvomachenik-i-arhidyakon-stefan-stefanovden-arhiereiska-sveta-liturgiya--hram-sv-georgi-gr-asenovgrad.html

 

 

Снимки

Архиерейска света Литургия в чест на св. първомъченик и архидякон Стефан в АсеновградАрхиерейска света Литургия в чест на св. първомъченик и архидякон Стефан в АсеновградАрхиерейска света Литургия в чест на св. първомъченик и архидякон Стефан в АсеновградАрхиерейска света Литургия в чест на св. първомъченик и архидякон Стефан в АсеновградАрхиерейска света Литургия в чест на св. първомъченик и архидякон Стефан в АсеновградАрхиерейска света Литургия в чест на св. първомъченик и архидякон Стефан в АсеновградАрхиерейска света Литургия в чест на св. първомъченик и архидякон Стефан в Асеновград
« предишна новинаследваща новина »