ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба в Тетевен

27 декември 2015 18:11, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба в Тетевен

Един от бисерите на Ловчанска епархия е храмът „Всех Святих“ в планинския град Тетевен. Храмът е построен през периода 1830 - 1834 г., а е осветен през 1846 г. Той е издигнат върху основите на стара църква, съществувала на това място преди опожаряването на града от турците. Впечатление прави монументалността на храмовата сграда, нещо несрещано в храмостроителството от този период, когато България е била под турско робство и всички храмове били вкопавани в земята.

Тук днес, когато светата наша Църква празнува третия ден на Рождество Христово и паметта на св. първомъченик и архидякон Стефан, света божествена Литургия отслужи Ловчанският митрополит Гавриил. В съслужение с него участваха архиерейският наместник на Тетевенска духовна околия и председател на храма „Всех Святих“ ставрофорен ик. Борис Борисов, ставрофорен ик. Павел Лалев от село Рибарица и свещеноик. Вениамин Павлов от Ловеч.

Митрополит Гавриил бе донесъл частичка от мощите на св. архидякон Стефан, пред която се поклониха голямото множество вярващи, дошли на празника.

 

 

Снимки

Архиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в ТетевенАрхиерейска служба в Тетевен
« предишна новинаследваща новина »