ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Гръцкият парламент пренебрегна призивите на Еладската архиепископия и Св. Гора Атон против легализирането на хомосексуалните "съюзи"

27 декември 2015 22:15, д-р Десислава Панайотова
Сградата на гръцкия парламент в Атина

В късната вечер на 22 срещу 23 декември 2015 г. гръцкият парламент с доминиращо мнозинство от 193 срещу 56 гласа е легализирал хомосексуалните "съюзи", с което се уреждат и въпросите за собствеността и наследяването на имущество в този тип двойки. Законодателните промени на този етап не предвиждат правото на хомосексуалистите да стават "родители" чрез осиновяване на деца.

Радикалната парламентарна промяна в законодателството на Гърция идва след дългогодишен отпор от страна на Гръцката православна църква срещу подобни извращения.

За това пък миналата неделя - 20 декември 2015 г., Словения отхвърли с референдум узаконяването на гей-"съюзите". За него от пролетта на тази година в словенския парламент вървеше официална процедура. Резултатите от референдума обаче са 63,54 % "ПРОТИВ" узаконяването срещу 36,46 % "ЗА" легализирането на еднополовите "съюзи". Това се случи в Словения въпреки натиска, оказван от страна на Европейския съд по правата на човека в Стразбург върху ръководствата и общественото мнение в европейските държави /вкл. и върху Гърция чрез решение на съда от 2013 г./.

На 22 декември т.г. в гръцкия град Калаврита например камбаните на православните храмове са били тревожно в знак на несъгласие с изготвените законодателни промени в полза на еднополовите "съюзи".

Припомняме ви, че Еладската архиепископия и Свещеният Кинотис на Св. Гора Атон призоваха по-рано този месец гръцките депутати да не допускат отклонението да бъде узаконено като норма, за да не се разбиват вековните и добре изпитани устои на семейната институция и семейните ценности в православна Гърция. Подробности вижте в:

http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=191665

и

http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=190762

За съжаление, с решението си гръцкият парламент /без 56 депутати от партия "Нова демокрация"/ пренебрегна гласа на Църквата и съдейства за това Гърция да стане първата православна страна, легализирала хомосексуалните "съюзи".

Във връзка с това Гортинският митрополит Йеремия /Гръцка православна църква/ в неделната си проповед е наставил православните християни с призива да реагират срещу това огромно прегрешение, което става в Гърция и заради което Господ ще отнеме "Своята благодат, щом ние се противим на Неговия закон, и даваме законен статус на всякакви мерзости".

----------------------------------------------------

Още подробности в:

http://www.ekathimerini.com

http://www.abc.net.au

http://abcnews.go.com

http://www.volitve.gov.si/referendum

http://www.afonit.info

http://www.romfea.gr

Текст: Десислава Панайотова
Снимка: profit.bg

 

 

« предишна новинаследваща новина »