ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благословение за град Попово

29 декември 2015 16:14, Русенска митрополия
Архиерейски благослов за жителите на град Попово

На 27.12.2015 г., Стефановден, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум посети град Попово, където отслужи св. Литургия в храм „Успение Богородично”. В съслужение с архиерея бяха ик. Валентин Лазаров - архиерейски наместник за Поповска духовна околия и председател на ЦН при храма, архим. Серафим Геновски - енорийски свещеник, както и дяконите Валери Василев и Недялко Димитров.

Епархийският архиерей произнесе проповед за празника на св. архидякон Стефан, който е първомъченик на Христовата църква, и благослови християните за здраве, мир и благоденствие през новата година.

Деца и младежи от неделното училище при храма поздравиха владиката със стихове за Рождество Христово, а той от своя страна ги дари с подаръци за празника.

По-късно митрополит Наум посети скалния манастир край с. Крепча, за да се запознае отблизо с процеса по ремонтните работи и плановете за предстоящото строителство на новия манастирски комплекс.

Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Архиерейски благослов за жителите на град ПоповоАрхиерейски благослов за жителите на град ПоповоАрхиерейски благослов за жителите на град ПоповоАрхиерейски благослов за жителите на град ПоповоАрхиерейски благослов за жителите на град ПоповоАрхиерейски благослов за жителите на град ПоповоАрхиерейски благослов за жителите на град ПоповоАрхиерейски благослов за жителите на град ПоповоАрхиерейски благослов за жителите на град ПоповоАрхиерейски благослов за жителите на град ПоповоАрхиерейски благослов за жителите на град ПоповоАрхиерейски благослов за жителите на град ПоповоАрхиерейски благослов за жителите на град Попово
« предишна новинаследваща новина »