ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

НОВОГОДИШЕН ПАТРИАРШЕСКИ МОЛЕБЕН в ПКСХП "СВ. АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ"

02 януари 2016 00:16, Българска Патриаршия
Негово Светейшество Българският патриарх Неофит

След архиерейската св. Василиева Литургия на 1 януари 2016 г. в ПКСХП "Св. Александър Невски" Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит възглави молебен по случай настъпилата Нова 2016-та година. В молебните прошения патриархът измоли от Пресветата Троица и пред иконата на Великия Христов служител светителя Василий благословение над българския народ и Църквата ни - за мирна, благоденствена и успешна 2016-та година.

В словото си на молебена Негово Светейшество призова: "Настъпващата днес Нова година да бъде година на нашата още по-силна вяра, още по-крепка надежда и още по-дейна любов към Бога и към нашите ближни! В изпълнение на Божията свята воля и тази година да продължим да сеем от плодовете на правдата, които се сеят „в мир от миротворците” (Иаков 3:18), и така да дадем своя личен принос към Божието дело на земята и Неговата грижа за спасението на света и цялото творение, неизменно помнейки завета на апостола: „Непрестанно се молете. За всичко благодарете; защото такава е спрямо вас волята Божия в Христа Иисуса” (1 Сол. 5:17)." /Цялото слово: http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=192110 /

Благодатно и молитвено премина молебенът, по време на който молитвите на Българския първосветител, духовенството и присъстващите верни миряни се въздигнаха към Всеподателя Бога за целия български народ и за скъпото ни Отечество.

ЧЕСТИТО И БЛАГОСЛОВЕНО НОВОЛЕТИЕ!

Текст: Десислава Панайтовоа
Фоторепортаж: Таня Вълчанова

 

 

Снимки

Патриаршески молебен за Новата 2016 г.Патриаршески молебен за Новата 2016 г.Патриаршески молебен за Новата 2016 г.Патриаршески молебен за Новата 2016 г.Патриаршески молебен за Новата 2016 г.Патриаршески молебен за Новата 2016 г.Патриаршески молебен за Новата 2016 г.Патриарх Неофит пред иконата на св. Василий ВеликиПатриаршески молебен за Новата 2016 г.Духовенството на молебенаПатриаршески молебен за Новата 2016 г.Патриаршеското слово на новогодишния молебенПатриаршеското слово на новогодишния молебенПатриаршеското слово на новогодишния молебенПатриаршеско благословениеПатриаршеско благословениеПатриарх Неофит благославя вярващитеМолитвени свещиИконата на св. Василий ВеликиПразнични камбаниПКСХП "Св. Александър Невски"Куполът на ПКСХП "Св. Александър Невски"Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски"
« предишна новинаследваща новина »