ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейско богослужение в гр. Сандански

04 януари 2016 23:24, Неврокопска митрополия
Архиерейско богослужение в гр. Сандански

На 1-ви януари, в утрото на Новата година, когато светата Църква чества празника Обрезание Господне и св. Василий Велики, Неврокопският митрополит Серафим по стародавна традиция възглави св. Литургия в храм „Св. Георги Победоносец”, град Сандански. С архиерея съслужиха: прот. Георги Танчев, архиерейски наместник на Санданска духовна околия, прот. Владко Тасков, свещ. Йордан Аврамов, председател на Църковното настоятелство, както и дяконите Филип Михайлов, Никола Чопаков, Велизар Голев и Никола Златински. В края на богослужението по традиция бяха осветени донесените от богомолците хлябове. Митрополит Серафим разясни на събралите се християни същността на празника Обрезание Господне, както и припомни дивния живот на Великия Христов йерарх Василий. В своето слово митрополит Серафим наблегна на това, че както празникът Обрезание Господне, така и примерът на св. Василий учат православните християни на истинска църковност, която се изразява в послушание към установените в Църквата порядки и правила.

Архиерейският наместник на Санданска духовна околия прот. Георги Танчев се обърна с благодарствено слово от името на клир и народ към митрополит Серафим, като му благодари, че за поредна година той идва в началото на новото лето Господне при паството си в гр. Сандански и го поздрави за предстоящия празник на небесния му покровител – преподобния Серафим Саровски.

След св. Литургия в храма беше отслужен и традиционният молебен за Новата година.

© Неврокопска св. митрополия

 

 

Снимки

Архиерейско богослужение в гр. СанданскиАрхиерейско богослужение в гр. СанданскиАрхиерейско богослужение в гр. СанданскиМитрополит СерафимМитрополит СерафимАрхиерейско богослужение в гр. СанданскиАрхиерейско богослужение в гр. СанданскиАрхиерейско богослужение в гр. Сандански
« предишна новинаследваща новина »