ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът на Врачешкия манастир "Св. Четиридесет мъченици"

09 март 2010 19:57, Ловчанска митрополия
Празникът на Врачешкия манастир "Св. Четиридесет мъченици"

"Мъчениците са свидетели на Божията благодат, защото те са я изпитали върху себе си по време на изпитанията. Бог ги е укрепил в мъченията, за да ги издържат победоносно и за да се увенчаят с небесни венци". С тези думи Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил се обърна към множеството християни, събрали се във Врачешкия манастир "Св. Четиридесет мъченици" за неговия храмов празник.

Вярващи от цялата страна идват тук, за да изпитат и споделят радостта и вдъхновението от духовното въздействие на манастирския празник.

Преждеосвещената св. Литургия бе отслужена от високопреосвещените Ловчански митрополит Гавриил и Неврокопски митрополит Натанаил в съслужение с многобройно духовенство от Ловчанска и Софийска епархии.

От клира звучаха изключителните гласове на семинаристите от Духовната семинария в София и хора на сестрите от манастира, които предоставяха на молещата се душа нежно мистично пространство.

Въпреки тежките зимни условия, верните на Бога люде изпълниха храма и двора на манастира, за да почувстват трепета от молитвеното общение с Бога.

 

 

Снимки

Празникът на Врачешкия манастир "Св. Четиридесет мъченици"Празникът на Врачешкия манастир "Св. Четиридесет мъченици"Празникът на Врачешкия манастир "Св. Четиридесет мъченици"Празникът на Врачешкия манастир "Св. Четиридесет мъченици"Празникът на Врачешкия манастир "Св. Четиридесет мъченици"Празникът на Врачешкия манастир "Св. Четиридесет мъченици"Празникът на Врачешкия манастир "Св. Четиридесет мъченици"Празникът на Врачешкия манастир "Св. Четиридесет мъченици"Празникът на Врачешкия манастир "Св. Четиридесет мъченици"Празникът на Врачешкия манастир "Св. Четиридесет мъченици" Храмовата икона "Св. Четиридесет мъченици"Празникът на Врачешкия манастир "Св. Четиридесет мъченици"
« предишна новинаследваща новина »