ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът Св. Богоявление в Ловеч

06 януари 2016 20:47, Ловчанска митрополия
Празникът Св. Богоявление в Ловеч

На великия Господски празник Кръщение Господне - Богоявление, Ловчанският митрополит Гавриил отслужи света Литургия в приземния храм „Въведение Богородично“ на новостроящата се катедрала „Св. св. Кирил и Методий“.

След светата служба владиката заедно с част от ловешкото духовенство излезе на площада пред храма, където бяха строени армейски подразделения с бойни знамена. Присъстваха градоуправителите на Ловеч и много официални лица. Тук митрополит Гавриил отслужи Великия водосвет, след което с литийно шествие подир Богоявленската икона празникът продължи до един от мостовете над река Осъм. В присъствието на ловешкото гражданство бе извършено погружение на св. Кръст и тридесетина младежи се хвърлиха в ледените води на реката, за да извадят кръстното знамение.

По традиция в края на празника митрополит Гавриил поръси кабинета на ловешкия кмет за благословено, мирно и благоразумно управление през годината, а кметът даде коктейл, на който присъстваха представители от всички институции в града.

 

 

Снимки

Празникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в ЛовечПразникът Св. Богоявление в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »