ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Лопушанският манастир „Св. Йоан Кръстител“ отбеляза своя празник

07 януари 2016 16:40, Видинска митрополия
Лопушанският манастир „Св. Йоан Кръстител“ отбеляза своя празник

На 7 януари тържествено бе отбелязан храмовият празник на Лопушанската света обител „Св. Йоан Кръстител“.

Празникът започна със света Литургия отслужена от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан в съслужение с Белоградчишки епископ Поликарп, архимандрит Неофит, игумен на Чипровската света обител, архимандрит Борис от Бачковския манастир и йеромонах Стилиян - брат на празнуващата света обител, както и други духовници от епархията и гости.

Клиросното пение бе оглавено от Негово Високопреподобие архимандрит Антим, протосингел на Видинска света митрополия, заедно със сестрите монахини от Клисурския манастир.

Празникът на манастира бе уважен от Нейно Всепреподобие монахиня Таисия, игумения на Клисурския манастир „Св. св. Кирил и Методий“, край гр. Берковица.

След края на службата митрополит Дометиан произнесе проповед и благослови присъстващите духовници и мирни християни. Той пожела на всички да живеят в мир, радост и единомислие, както и да се ползват от живота-пример на св. Йоан Кръстител.

За всички гости и приятели на обителта бе даден празничен обяд, където отново всички се поздравиха със светлия празник и си пожелаха спорна и благословена Нова година.

Митрополит Дометиан благослови и освети нова придобивка на светата обител – църковно изложение – църковен магазин, където ще бъдат изложени за продажба с цел дарение манастирски производства.

Празникът на светата Лопушанска обител бе уважен от кметовете на Община Чипровци и Община Георги Дамяново.

 

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: йеромонах Максим

 

 

« предишна новинаследваща новина »