ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Патриарх Неофит отслужи водосвет в АГ болница "Шейново"

09 януари 2016 09:02, Софийска митрополия
Българският патриарх Неофит благослови новородените бебета

В деня на родилната помощ, на акушерките и гинеколозите - 8 януари, известен още като Бабинден, Негово Светейшество Българският патриарх Неофит посети столичната АГ болница "Шейново", която е най-старата специализирана акушеро-гинекологична болница в страната.

Патриарх Неофит бе придружаван от Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, и ставр. ик. Ангел Ангелов, софийски протосингел, с които отслужи водосвет за здраве в столичната болница и освети новите придобивки в родилното отделение и отделението по неонатология. Той пожела да има много здрави и щастливо родени деца, за да се множи българският род. Негово Светейшество дари икони на параклиса в отделението и честити празника Бабинден на персонала на болницата.

След като бяха поръсени с богоявленска вода всички стаи на отделенията, благословение получиха и току-що родилите се близнаци Богомил и Божидара.

Директорът на болницата д-р Румен Велев показа на Негово Светейшество новия ехограф, дарен лично от патриарха (средставата са събрани като подаръци на 70-годишния му юбилей), като отново му благодари за този жест и обясни колко много ехографът ще е полезен за пациентките.

„Това е един ултразвуков апарат, който ние ще използваме в нашия приемен кабинет, където минават може би над 20 хиляди пациенти годишно, така че ние ще го използваме изключително рационално за диагностика на различни състояния”, каза още директорът.

С п р а в к а:

ІІ САГБАЛ “Шейново” предоставя услуги на основата на иновационни технологии в областта на акушерството и гинекологията, неонатологията и анестезиологията. Екипът на болницата работи за превенция, профилактика и лечение на рисковата бременност, стерилитета и онкологичните заболявания на женската полова система и млечната жлеза. Болницата е база за обучение в областта на АГ и неонатологията. "Шейново" е водеща в страната по брой раждания и гинекологични операции.

Фоторепортаж може да видите на адрес:

http://mitropolia-sofia.org/index.php/novini/novini-ot-mitropoliyata/718-patriarh-neofit-otsluzhi-vodosvet-v-ag-bolnitza-sheinovo

Текст: Весела Игнатова
Снимки: Ангел Младенов

 

 

« предишна новинаследваща новина »