ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПРАЗНИКЪТ НА СВЕТИ СЕРАФИМ САРОВСКИ В НЕВРОКОП

09 януари 2016 17:53, Неврокопска митрополия
ПРАЗНИКЪТ НА СВЕТИ СЕРАФИМ САРОВСКИ В НЕВРОКОП

В деня на своя небесен покровител - св. Серафим Саровски - Неврокопският митрополит Серафим отслужи тържествена света Литургия в храм „Св. Успение Богородично“, гр. Гоце Делчев. Сред гостите на празника бяха свещеници от епархията, представители на местната власт, общественици, миряни. Песнопенията изпълни митрополитският хор „Йером. Неофит Рилски“, ръководен от проф. Йоанис Папахронис.

И тази година традиционната среща на Неврокопския митрополит със студенти от епархията съвпадна с именния ден на Негово Високопреосвещенство. Това допринесе за празничната и ведра атмосфера, в която протече срещата. След молитвата за началото на Новата година, отправена към Всеподателя Бога и към великия Божи угодник - св. Василий Велики, митрополит Серафим благослови празничната пита, която лично разряза и раздаде на всички присъстващи.

Срещата премина непринудено и студентите открито и свободно разговаряха с митрополита по различните теми, които ги вълнуваха. Митрополит Серафим се обърна с кратко слово към студентите, в което говори за същността на Църквата и напомни, че всички кръстени християни са нейни живи членове и като такива вземат естествено и дейно участие в живота й. Гости на срещата бяха още Адрианополският епископ Евлогий – игумен на Рилската света обител, който преподаде на студентите благословение от св. Йоан Рилски - закрилник на българския народ, както и проф. Иван Желев, които бяха дошли в следобедните часове за да поздравят Негово Високопреосвещенство за празника.

Накрая Негово Високопреосвещенство изрази готовността и желанието си за по-чести срещи с младите хора в епархията и припомни колко необходимо и важно е общуването и взаимната подкрепа особено днес, когато живеем отдалечени и отчуждени един от друг. Митрополит Серафим благопожела на всички успешна учебна година и подчерта, че всяка цел бива увенчана с успех тогава, когато е съобразена с основните християнски ценности и служи за утвърждаването на доброто в света и спасението на човека.

 

© Неврокопска св. митрополия

 

 

Снимки

ПРАЗНИКЪТ НА СВЕТИ СЕРАФИМ САРОВСКИ В НЕВРОКОППРАЗНИКЪТ НА СВЕТИ СЕРАФИМ САРОВСКИ В НЕВРОКОППРАЗНИКЪТ НА СВЕТИ СЕРАФИМ САРОВСКИ В НЕВРОКОППРАЗНИКЪТ НА СВЕТИ СЕРАФИМ САРОВСКИ В НЕВРОКОППРАЗНИКЪТ НА СВЕТИ СЕРАФИМ САРОВСКИ В НЕВРОКОППРАЗНИКЪТ НА СВЕТИ СЕРАФИМ САРОВСКИ В НЕВРОКОППРАЗНИКЪТ НА СВЕТИ СЕРАФИМ САРОВСКИ В НЕВРОКОППРАЗНИКЪТ НА СВЕТИ СЕРАФИМ САРОВСКИ В НЕВРОКОППРАЗНИКЪТ НА СВЕТИ СЕРАФИМ САРОВСКИ В НЕВРОКОППРАЗНИКЪТ НА СВЕТИ СЕРАФИМ САРОВСКИ В НЕВРОКОП
« предишна новинаследваща новина »