ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

РЕШЕНИЕ НА СВ. СИНОД от 12.01.2016 г. за създаване на междуведомствена комисия за възстановяването на ПКСХП "Св. Александър Невски"

13 януари 2016 16:40, Българска Патриаршия
ПКСХП "Св. Александър Невски"

На заседанието си от 12.01.2016 г., прот. № 2 – пълен състав, на основание протоколно решение от м. септември 2015 г., утвърдено от Св. Синод през м. ноември 2015 г., относно състоянието на сградата на ПКСХП „Св. Александър Невски“, реши:

Да бъде създадена специална междуведомствена комисия по въпросите, свързани с ремонта и възстановяването на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. В комисията ще бъдат поканени представители на Министерски съвет, Министерство на културата, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на финансите и Столична община за съгласуване и съвместно предприемане на необходимите действия, които да доведат до възвръщането на благолепието на патриаршеския храм, който е и символ на България.

Решенията на специалната междуведомствена комисия ще влизат в сила след разглеждането и утвърждаването им на заседания на Св. Синод в пълен състав.

 

 

 

Снимка: Таня Вълчанова

 

 

« предишна новинаследваща новина »