ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Антоновден

20 януари 2016 14:20, Пловдивска митрополия
Антоновден

На 17 януари - Неделя 12 след Неделя подир Въздвижение, на 10-те прокажени, когато светата Църква почита паметта и на преподобни Антоний Велики, в митрополитския храм „Св. Марина” с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай, викарният епископ Арсений възглави архиерейската света Литургия, по време на която бе ръкоположен за дякон Петър Шопов от гр. Пазарджик.

След изпяването на причастния стих, епископ Арсений произнесе проповед върху неделното евангелско четиво, акцентирайки върху благодарността към Бога: „Да благодарим на Бога трябва не само с думи и с ума си, но с целия си живот, защото истинската благодарност се заключава не в красиви думи, а в това, вдъхновили се с евангелските идеали, да подражаваме на нашия Господ Иисус Христос, да изпълняваме Неговите заповеди и, причастявайки се със Светите Христови Тайни и получавайки Божествената благодат, да предаваме после тази благодат на хората чрез нашите добри дела, взаимоотношенията с околните, чрез всичко, което ние можем споделим с ближните”.

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1039-17012016g-arhiereiska-sveta-liturgiya--mitropolitski-hram-q-sv-marina-q-gr-plovdiv.html

 

 

Снимки

АнтоновденАнтоновденАнтоновденАнтоновденАнтоновденАнтоновденАнтоновденАнтоновденАнтоновден
« предишна новинаследваща новина »