ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Четвърта част на Богородичния акатист в гр. Монтана

12 март 2010 18:50, Видинска митрополия
Храмът на Монтана

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан Чертвъртата част на Богородичния акатист бе прочетена по време на тържествената богослужба в храм „Св. Кирил и Методий” в гр. Монтана.

Акатистът бе прочетен от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит.

Епископ Сионий и придружаващите го духовници бяха сърдечно посрещнати от архиерейския наместник на Берковица иконом Петър, председателя на храма протойрей Емил Ангелов от духовенството на Монтана, както и от благочестивото гражданство.

На тържествената вечерна служба бе и Негово Всепреподобие йеромонах Василий, игумен на Чипровската света обител "Св. Йоан Рилски Чудотворец".

Иконата на св. Богородица от Кико, която епископ Сионий носи със себе по време на архипастирската обиколка из епархията, бе поставена за поклонение и благословение в центъра на храма.

Благочестивите християни, които бяха изпълнили храма, с благоговение и любов пристъпваха и се покланяха пред чудотворния образ на Пречистата Богородица.

Благо слово и благословението на Видинския митрополит Дометиан преподаде епископ Сионий, който както винаги насърчи християните с любов и преданост на Бога да живеят своя нелек християнски живот.

След молитвеното последование благоговейното духовенство бе поканено от домакините и нагостено по стара християнска традиция с постна трапеза.

 

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: официален сайт на Монтана

 

 

Снимки

Света Богородица от КикоХрамът на МонтанаХрамът на МонтанаМонтанаМонтанаМонтана
« предишна новинаследваща новина »