ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В Богословския факултет бе отслужено Всенощно бдение

27 януари 2016 14:27, Софийска митрополия
В Богословския факултет бе отслужено Всенощно бдение

В чест на един от Великите светители и богослови - св. Йоан Златоуст, тази нощ в академичния параклис на Богословския факултет на Софийския университет бе отслужено Всенощно бдение по светогорска традиция. Продължителното църковно последование, по инициатива на студентите богослови и с одобрението на факултетното ръководство, е в чест на празника Пренасяне мощите на св. Йоан Златоуст.

Всенощното бдение започна в 22,00 ч. на 26 януари и завърши в 6,00 ч. на 27 януари. То бе отслужено от ефимерия на параклиса – гл. ас. д-р Сава Кокудев, и с участието на студентите - йеромонах Стефан от братството на Троянската света обител и свещеник Михаил Станкович от Видинска епархия.

На певницата застанаха студенти-богослови и заедно с техните преподаватели по църковна музика през цялата нощ изпълняваха неуморно пространните църковни песнопения, като в началото на богослужението (по време на вечернята) ги пееха антифонно.

Наред с някалкото ревностни малки християнчета, в академичния параклис се бяха събрали студенти и вярващи от цяла София. В края на литургията мнозина пристъпиха за св. Причастие, а йеромонах Стефан пожела: ”Да отправим молитва към св. Йоан Златоуст да бъде наш застъпник пред Бога, Който просвещава и освещава всички човешки сърца!”

Подробен фоторепортаж може да видите в Официалния сайт на Софийска епархия на адрес:

http://mitropolia-sofia.org/index.php/novini/novini-ot-mitropoliyata/741-v-bogoslovskiya-fakultet-be-otsluzheno-vsenoshtno-bdenie

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

В Богословския факултет бе отслужено Всенощно бдениеВ Богословския факултет бе отслужено Всенощно бдениеВ Богословския факултет бе отслужено Всенощно бдениеХоругва
« предишна новинаследваща новина »