ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Посещение на ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов в Бачковския манастир

29 януари 2016 11:14, Бачковска света обител
Посещение на ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов в Бачковския манастир

На 28.01.2016г. министърът на туризма на България г-жа Николина Ангелкова и гостуващият й ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов посетиха Бачковския манастир. Гостът се запозна с духовните, културни и исторически ценности, съхранени в манастира, представени му от игумена архим. Симон.

Г-н Сафонов подчерта изключителната възможност, която предоставя Православието за развитието на поклонническия и културен туризъм и важното място, което има Бачковският манастир като обект, съхранил жива вековната православна духовна традиция и уникални образци на православно изкуство.

Високите гости и отец игуменът обсъдиха възможностите, които обителта предоставя за поклонници и туристи от Русия и начините за увеличаване на посещенията от гражданите на Руската федерация.

В срещата участваха и ръководители на местната власт в Пловдивска област – кметовете на Пловдив - г-н Иван Тотев, на Асеновград – д-р Емил Караиванов и на Карлово – д-р Емил Кабаиванов.

 

 

Снимки

Посещение на ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов в Бачковския манастирПосещение на ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов в Бачковския манастирПосещение на ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов в Бачковския манастирПосещение на ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов в Бачковския манастирПосещение на ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов в Бачковския манастирПосещение на ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов в Бачковския манастирПосещение на ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов в Бачковския манастирПосещение на ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »