ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Изминаха три години от кончината на проф. д-р Славчо Вълчанов

31 януари 2016 07:14, Софийска митрополия
Панихида за проф. д-р Славчо Вълчанов

В деня на св. Трисветители, който се чества и като празник на богословската наука и висшите духовни школи, в столичната митрополитска катедрала "Св. Неделя" бе извършена панихида по случай 3 години от кончината на проф. д-р Славчо Вълчанов, един от доайените на катедра "Стар Завет" на Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", преставил се в Господа на 28 януари 2013 г.

Да почетат паметта на своя ерудиран преподавател, добър и духовит колега, вдъхновен лектор и желан събеседник, прекрасен брат, съпруг, баща, дядо и сродник, дойдоха десетки хора, които изпълниха митрополитската катедрала. Сред присъстващите в храма бяха деканското ръководство на БФ, пенсионирани преподаватели и приятели на професора, много приятели и роднини.

Панихидата бе отслужена от Негово Високопреосвещенство митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф, в съслужение със ставроф. ик. Антон Вълчанов - родния брат на упокоилия се професор, и храмовото духовенство.

В края на мертвеното последование митрополит Йосиф произнесе прочувствено слово за жизнения път на проф. Вълчанов. В своето възпоменателно слово той говори колко познат и почитан е професорът не само в България, но и в Америка. Архиереят изказа съболезнования на семейството на покойния богослов и призова всички да се молим за упокоение на душата му, „тъй като това е единственото, от което той има нужда сега“ - каза владиката и благослови опечаленото събрание.

Фоторепортаж може да видите на адрес:

http://mitropolia-sofia.org/index.php/novini/novini-ot-mitropoliyata/750-izminaha-tri-godini-ot-konchinata-na-prof-d-r-slavcho-valchanov

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Панихида за проф. д-р Славчо ВълчановПанихида за проф. д-р Славчо Вълчанов
« предишна новинаследваща новина »