ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПРАЗНИЧНО БОГОСЛУЖЕНИЕ В ГРАД САНДАНСКИ ЗА СВ. ТРИСВЕТИТЕЛИ И СВ. БЛАГОВЕРЕН ЦАР ПЕТЪР БЪЛГАРСКИ

31 януари 2016 23:12, Неврокопска митрополия
ПРАЗНИЧНО БОГОСЛУЖЕНИЕ В ГРАД САНДАНСКИ

На 30 януари - в църковния календар ден за прослава и почит към св. Трисветители и св. благоверен цар Петър Български - Неврокопският митрополит Серафим в съслужение с духовници от Санданска духовна околия отслужи Божествена св. Литургия в храм „Св. Георги Победоносец”, гр. Сандански.

След богослужението се проведе кратка празнична програма на децата от православното училище и благотворителна изложба-базар. Събраните средства децата дариха в подкрепа на инициативата за изработка на паметник на св. Климент Охридски в двора на Първо основно училище, гр. Сандански.

Православното училище „Св. благоверен цар Петър Български” в гр. Сандански е основано на 09.03.2000 г. с благословението на Неврокопски митрополит Натанаил. В продължение на 16 години то активно работи за духовната просвета и нравствено възпитание на децата и подрастващите в града. През школата са преминали над 800 деца, които заедно със своите родители се радват на голяма духовна полза.

© Неврокопска св. митрополия

 

 

Снимки

ПРАЗНИЧНО БОГОСЛУЖЕНИЕ В ГРАД САНДАНСКИПРАЗНИЧНО БОГОСЛУЖЕНИЕ В ГРАД САНДАНСКИПРАЗНИЧНО БОГОСЛУЖЕНИЕ В ГРАД САНДАНСКИПРАЗНИЧНО БОГОСЛУЖЕНИЕ В ГРАД САНДАНСКИПРАЗНИЧНО БОГОСЛУЖЕНИЕ В ГРАД САНДАНСКИ
« предишна новинаследваща новина »