ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

„Във вихъра на танца”

15 март 2010 22:56, Видинска митрополия
„Във вихъра на танца”

На 15 март във връзка с Националния празник на Унгария, във Видин в залата на Държавната филхармония се състоя тържествен концерт под наслов „Във вихъра на танца”.

Празничният концерт бе изнесен от танцов ансамбъл ”Мишина”, който гостува на Видин, за да отбележи заедно с жителите на града една достойна дата от своята история, дала сила на цял свят и подтикнала много народи да говорят за свобода.

Танцовият ансамбъл пристига от гр. Печ, който за 2010 г. е обявен за европейска културна столица и където е роден великият унгарски революционер, държавник, политик и общественик Лайош Кошут.

На празничния концерт присъстваха и Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан, Величкият епископ Сионий, както и духовници от Видинска митрополия.

Слово във връзка с празника произнесе Нейно Превъзходителство г-жа Юдит Ланг, посланик на Република Унгария в България.

Бе прочетено и поздравително писмо към жителите на гр. Видин от кмета на гр. Печ.

Танцьорите от ансамбъла зарадваха видинската публика с прекрасни народни танци, показващи величието и възвишеността на унгарската култура и традиции.

След тържествения концерт митрополит Дометиан поздрави г-жа Ланг по-случай Националния празник на Унгария и й пожела страната, която представлява, да бъде хранителка и носителка на духа на Кошут и неговите сподвижници.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”„Във вихъра на танца”
« предишна новинаследваща новина »