ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българската делегация посети Високо-Петровския ставропигиален мъжки манастир в Москва

03 февруари 2016 19:53, Българска Патриаршия
Българската делегация с игумен Пьотр във Високо-Петровския манастир

На 3 февруари 2016 г. българската делегация, участваща в заседанието на Архиерейския събор на РПЦ относно канонизацията на св. Серафим Софийски Чудотворец, посети Високо-Петровския ставропигиален мъжки манастир в Москва. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, и представителят на Българския патриарх при Московския и на цяла Русия патриарх архимандрит Теоктист (Димитров) се поклониха на светините на св. обител. Те бяха посрещнати от игумена на манастира о. Пьотр (Еремеев). Отец Пьотр запозна представителите на БПЦ с историята и забележителностите на Високо-Петровската св. обител.

Българските и руските духовници споделиха радостта си от канонизацията на св. Серафим, архиепископ Богучарски, светителя, който обедини синодите и вярващите на РПЦ и БПЦ в общото и богоугодно дело на неговото прославление.

-----------------------------------

Подробности за Високо-Петровския манастир вижте в: http://vpmon.ru

Текст: Десислава Панайотова, Високо-Петровски манастир
Снимките предостави: Високо-Петровският манастир

 

 

Снимки

Варненски и Великопреславски митр. Йоан и архим. ТеоктистАрхим. ТеоктистБългарската делегация посети Високо-Петровския манастир в МоскваБългарската делегация посети Високо-Петровския манастир в МоскваВарненски и Великопреславски митр. ЙоанБългарската делегация посети Високо-Петровския манастир в МоскваВарненски и Великопреславски митр. ЙоанЗнеполски епископ АрсенийАрхим. ТеоктистБългарската делегация с игумен Пьотр във Високо-Петровския манастир
« предишна новинаследваща новина »