ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Първа копка на храм „Св. Николай” във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”

10 февруари 2016 14:24, Варненска и Великопреслaвска митрополия
http://mitropolia-varna.org//index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

На 8 февруари 2016 г. в парка на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” се състоя църковен ритуал по полагането на основен камък и първа копка на храм „Св. Николай”. Водосветът беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, протойерей Георги Великов, протойерей Живко Георгиев, свещеник Стефан Николов и дякон Людмил Георгиев.

Ритуала уважиха г-н Стоян Пасев – областен управител на Варненска област, г-н Тодор Иванов – зам.-кмет на Варна, комодор Коста Андреев – заместник-командир на ВМС, членове на държавни и частни учреждения, представители на морския бизнес, възпитаници на Морското училище, преподаватели, журналисти, граждани.

В мраморна урна на мястото, където ще се изгради храмът, бе положено каменно блокче от първата сграда на Морското училище в гр. Русе и копие от "Владишката благословия", с положени върху нея подписи на членовете на църковното настоятелство. Митрополит Йоан положи в урната и християнски кръст, осветен в Йерусалим.

Негово Високопреосвещенство благодари на комодор Андреев и на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” за приноса им при реализирането на идеята за изграждане на храм на името на свети Николай.

След края на водосвета капитан I ранг проф. д.в.н Боян Медникаров връчи грамоти на дарителите, подпомогнали построяването на храма.

 

Още новини вижте в сайта на Варненска и Великопреславска св. митрополия: http://mitropolia-varna.org//index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

Из сайта на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”, гр. Варна

 

 

« предишна новинаследваща новина »