ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ИНТЕРВЮ с АРХИМ. ФИЛИП ВАСИЛЦЕВ относно предстоящото прославление на св. СЕРАФИМ СОФИЙСКИ ЧУДОТВОРЕЦ

23 февруари 2016 12:45, Българска Патриаршия
Св. Серафим Софийски Чудотворец

На 12 февруари 2016 г. специално за Официалния сайт на БПЦ-Българска Патриаршия Негово Високопреподобие архимандрит Филип Василцев даде подробно интервю във връзка с предстоящото тържествено и всерадостно прославление на новоканонизирания Богучарски архиепископ Серафим Соболев, Софийски Чудотворец. Прославлението ще се състои на 26 февруари 2016 г. в София.

Интервюто бе дадено в руския храм-подворие „Св. Николай Мирликийски”. В неговата крипта от 1950 г., когато той се е преставил в Господа, се покоят св. мощи на св. Серафим Соболев и хиляди хора ежеседмично отиват при гроба му, за да се помолят за неговата застъпничество пред Бога и да му напишат своите молитвени писма.

Архим. Филип Василцев е предстоятел на руското подворие в София и представител на Московския и на цяла Русия патриарх при Българския патриарх. Архим. Филип извънредно много се потруди, за да стане канонизацията на владика Серафим факт. В интервюто той споделя, че в редица моменти, е усещал благодатната Божия подкрепа за това свято дело и чудната помощ на светител Серафим Соболев.

ИНТЕРВЮТО можете да прочетете в електронното ни списание ПРАВОСЛАВНА МИСЪЛ:

И В НАШЕ ВРЕМЕ НЕ Е ОСКЪДЯЛА ВЯРАТА...

http://bg-patriarshia.bg/reflections.php?id=562

Интервюто взе: Десислава Панайотова, гл. редактор на Официалния сайт на БПЦ-БП
Снимки: Десислава Панайотова

 

 

Снимки

Руската църква "Св. Николай" в СофияКутията за писма до св. Серафим Соболев - в криптата на Руската църкваС молитва при гроба на св. Серафим СоболевСв. Серафим, Богучарски архиепископ и Софийски ЧудотворецАрхим. Филип ВасилцевРуската църква "Св. Николай" в София
« предишна новинаследваща новина »