ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник на св. Харалампий в с. Варненци, Тутраканско

11 февруари 2016 10:28, Русенска митрополия
Празник на св. Харалампий в с. Варненци, Тутраканско

На 10.02.2016 г., празник на св. Харалампий, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи св. Литургия в храм "Св. Харалампий" - с. Варненци, Тутраканско. В съслужение с архиерея бяха: ст. ик. Илия Тонков, архиерейски наместник за Тутраканска духовна околия, ст. ик. Георги Георгиев, архиерейски наместник за Разградска духовна околия, прот. Васко Василев, прот. Михаил Михайлов, председател на църковното настоятелство при храма, гост свещеник от с. Радовану, област Кълъраш, Румъния, свещ. Кирил Синев, дяконите Валери Василев, Недялко Димитров и Орлин Янчев.

По случай три години от установяването на сътрудничество между селата Варненци и Шуменци и община Кирнодж, Румъния, присъства делегация от община Кирнодж, водена от зам.-кмета на общината г-н Йон Щефан, общинския съветник Аурелиан Котобан и др. На богослужението бе и кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов с част от неговия екип, както и кметовете на с. Варненци – г-жа Снежана Михайлова, и на с. Шуменци – г-жа Калина Михайлова.

В края на богослужението владиката произнесе проповед за празника и благодари на гостуващите духовници и миряни за тяхното внимание и благопожелания.

Митрополит Наум извърши водосвет за здраве и освети донесения от миряните мед, който бе раздаден за благословение.

Текст и снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Празник на св. Харалампий в с. Варненци, ТутраканскоПразник на св. Харалампий в с. Варненци, ТутраканскоПразник на св. Харалампий в с. Варненци, ТутраканскоПразник на св. Харалампий в с. Варненци, ТутраканскоПразник на св. Харалампий в с. Варненци, ТутраканскоПразник на св. Харалампий в с. Варненци, ТутраканскоПразник на св. Харалампий в с. Варненци, ТутраканскоПразник на св. Харалампий в с. Варненци, ТутраканскоПразник на св. Харалампий в с. Варненци, ТутраканскоПразник на св. Харалампий в с. Варненци, ТутраканскоПразник на св. Харалампий в с. Варненци, ТутраканскоПразник на св. Харалампий в с. Варненци, ТутраканскоПразник на св. Харалампий в с. Варненци, Тутраканско
« предишна новинаследваща новина »