ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излиза брой 6 на "Църковен вестник"

18 март 2010 15:08, Българска Патриаршия
Брой 6/2010 на "Църковен вестник"

На 22 март (понеделник) излиза новият брой на в-к "Църковен вестник", посветен на големия Богородичен празник Благовещение. В края на Великия пост официалното издание на БПЦ се връща към темата за изповедта и покаянието чрез статията на един православен американски публицист и неговия съвременен прочит на светоотеческите понятия за греховността и нейното преодоляване, както и чрез проповедта на Знеполския епископ Йоан, която разглежда духовното развитие на човека от раждането до неговата смърт – стр. 4-5.

Особено внимание заслужава докладът на Варненския митрополит Кирил за покаянието, изнесен на конференция в Ливан, публикуван на стр. 1-3.

В навечерието на деня на православната жена и майка – Благовещение, "Църковен вестник" засяга темите за нуждата от майчинство и за състоянието на човека в ембрионалната му възраст – стр. 3 и 7.

От актуалните събития из живота на БПЦ в броя присъстват две нови монашески пострижения - стр. 8, възпоменание на две забележителни църковни личности – патриарх Кирил и Екзарх Стефан - стр. 2, както и продължението на интервюто с Видинския митрополит Дометиан – стр. 6.

Вестникът се разпространява в православните храмове и в църковните магазини. Цена на един брой - 70 ст.

Текст: Александра Карамихалева, редактор на Църковен вестник

 

 

« предишна новинаследваща новина »