ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Програма на предстоящите тържества по повод 200- годишнината от рождението на Антим Първи

14 февруари 2016 17:47, Видинска митрополия
Антим Първи - тържества

През 2016 година се навършват 200 години от рождението на Антим Първи, бележит духовник, държавник и патриот – Видински митрополит, Български Екзарх и председател на Учредителното народно събрание, Първото Велико народно събрание и на Първото редовно народно събрание.

По този повод Видинска света митрополия, Община Видин и Областна администрация Видин в сътрудничество с видинските институции, културно-просветни организации, училища, общественици и медии организират тържества, за да се отдаде достойна почит на този великан на духа, на вярата, надеждата и любовта.

Тържествата по повод 200-годишнината ще преминат под почетния патронаж на г-жа Цецка Цачева, председател на 43-то Народно събрание на Република България.

Началото на тържествата ще бъде дадено на 16 февруари във Видин, където Антим Първи е погребан, а кулминацията на честванията ще бъде на 16 септември 2016 г., отново в старопрестолния Видин.

Предлагаме изготвената програма на тържествата, която не е окончателна и е отворена за участие и надграждане. /В прикачения файл./

 

 

Файлове

« предишна новинаследваща новина »