ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ОБНОВЛЕНИЕ НА ХРАМ "СВ. БОГОРОДИЦА – ЖИВОПРИЕМНИ ИЗТОЧНИК" В ГР. СЕНОВО

16 февруари 2016 11:55, Русенска митрополия
ОБНОВЛЕНИЕ НА ХРАМ „СВ. БОГОРОДИЦА – ЖИВОПРИЕМНИ ИЗТОЧНИК” В ГР. СЕНОВО

На 14.02.2016 г., Успение на св. Кирил Славянобългарски, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум извърши обновление на храм "Св. Богородица - Живоприемни източник" в гр. Сеново. По време на св. Литургия на архиерея съслужиха: ст. ик. Георги Георгиев - архиерейски наместник за Разградска духовна околия, прот. Цоньо Цонев, свещ. Цоньо Илиев, енорийски свещеник в гр. Сеново, и дяконите: Валери Василев и Недялко Димитров. Песнопенията на клира бяха изпълнявани от дякон Орлин Янчев и свещ. Светослав Светославов.

Храмът „Св. Богородица” в Сеново е реконструиран и реставриран по проект по Програмата за развитие на селските райони, мярка 322.

В края на богослужението митрополит Наум поздрави християните с празника и ги призова да се грижат усърдно за своя обновен храм, който е Дом Господен, където всеки християнин, със своите радости или грижи, отива за да намери утеха.

По-късно бе даден празничен обяд за духовниците и всички богомолци, които имаха възможността да побеседват с архиерея, споделяйки му свои мисли по различни вълнуващи ги въпроси.

Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

ОБНОВЛЕНИЕ НА ХРАМ „СВ. БОГОРОДИЦА – ЖИВОПРИЕМНИ ИЗТОЧНИК” В ГР. СЕНОВООБНОВЛЕНИЕ НА ХРАМ „СВ. БОГОРОДИЦА – ЖИВОПРИЕМНИ ИЗТОЧНИК” В ГР. СЕНОВООБНОВЛЕНИЕ НА ХРАМ „СВ. БОГОРОДИЦА – ЖИВОПРИЕМНИ ИЗТОЧНИК” В ГР. СЕНОВООБНОВЛЕНИЕ НА ХРАМ „СВ. БОГОРОДИЦА – ЖИВОПРИЕМНИ ИЗТОЧНИК” В ГР. СЕНОВООБНОВЛЕНИЕ НА ХРАМ „СВ. БОГОРОДИЦА – ЖИВОПРИЕМНИ ИЗТОЧНИК” В ГР. СЕНОВООБНОВЛЕНИЕ НА ХРАМ „СВ. БОГОРОДИЦА – ЖИВОПРИЕМНИ ИЗТОЧНИК” В ГР. СЕНОВООБНОВЛЕНИЕ НА ХРАМ „СВ. БОГОРОДИЦА – ЖИВОПРИЕМНИ ИЗТОЧНИК” В ГР. СЕНОВООБНОВЛЕНИЕ НА ХРАМ „СВ. БОГОРОДИЦА – ЖИВОПРИЕМНИ ИЗТОЧНИК” В ГР. СЕНОВО
« предишна новинаследваща новина »