ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Час по история в катедралния храм на Видин

18 март 2010 14:22, Видинска митрополия
Час по история в катедралния храм на Видин

На 18 март в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, гр. Видин, бе проведен урок по история на ученици от V клас на ОУ „Иван Вазов”, гр. Видин.

В учебния материал на петокласниците по история е заложено място за изучаване на устройството и уредбата на храмовете и запознаването на учениците с християнството и различните християнски деноминации.

В тази връзка, урок за историята на храма и светините в него се състоя в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” във Видин.

Урокът бе изнесен от архимандрит Поликарп, председател на храма. Той запозна учениците с някои исторически факти от живота на катедралата, както и с елементи от архитектурата, устройството, благоукрасата и светините на православния храм и духовния живот в него.

Ръководството на храма поддържа тесни духовни връзки с ОУ „Иван Вазов”, стреми се да използва всеки един момент за връзка с училищното ръководство и да подпомага правилното социално и духовно израстване на учениците.

Председателят на храма архимандрит Поликарп е училищен настоятел на ОУ „Иван Вазов” - училище, което е едно от най-големите във Видин и има 780 ученици.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Час по история в катедралния храм на ВидинЧас по история в катедралния храм на ВидинЧас по история в катедралния храм на ВидинЧас по история в катедралния храм на ВидинЧас по история в катедралния храм на ВидинЧас по история в катедралния храм на ВидинЧас по история в катедралния храм на ВидинЧас по история в катедралния храм на ВидинЧас по история в катедралния храм на Видин
« предишна новинаследваща новина »