ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

138 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА РУСЕ ОТ ТУРСКО РОБСТВО

21 февруари 2016 16:58, Русенска митрополия
138 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА РУСЕ ОТ ТУРСКО РОБСТВО

На 20.02.2016 г. с подобаваща тържественост бе отбелязана 138-годишнината от Освобождението на град Русе от турско робство. В Пантеона на възрожденците, построен на мястото на съборения през 1975 г. храм "Всех Святих", се събраха представители на гражданската власт, общественици и граждани, за да почетат паметта на героите, отдали живота си за свободата на България.

Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, придружен от духовници от града, отслужи заупокойна молитва за загиналите и благодарствен молебен за здраве и успех на жителите на Русе.

Архиереят произнесе кратко слово, в което подчерта важността на даруваната ни от Всеподателя свобода, която всеки българин трябва да пази, отстоявайки с достойнство своята национална принадлежност.

 

 

Снимки

138 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА РУСЕ ОТ ТУРСКО РОБСТВО138 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА РУСЕ ОТ ТУРСКО РОБСТВО138 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА РУСЕ ОТ ТУРСКО РОБСТВО138 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА РУСЕ ОТ ТУРСКО РОБСТВО138 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА РУСЕ ОТ ТУРСКО РОБСТВО
« предишна новинаследваща новина »