ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ХРАМ "ВСЕХ СВЯТИХ" БЕ ОФИЦИАЛНО ПРЕДАДЕН НА РУСЕНСКАТА МИТРОПОЛИЯ

21 февруари 2016 17:04, Русенска митрополия
ХРАМ "ВСЕХ СВЯТИХ" - РУСЕ БЕ ОФИЦИАЛНО ПРЕДАДЕН НА РУСЕНСКАТА МИТРОПОЛИЯ

На 20.02.2016 г., на официална церемония в приемния салон на Русенската митрополия, се осъществи публичното предаване на храм "Всех Святих" в Русе във владение на Русенската митрополия.

На събитието присъстваха г-н Пламен Стоилов, кмет на община Русе, г-н Христо Белоев, председател на Общинския съвет, народни представители, общински съветници, граждани и журналисти.

Митрополит Наум благодари на представителите на сдружението "Всех Святих" за дългоочакваното предоставяне на нотариалния акт и ключовете на новопостроената църква, като отбеляза, че това е трябвало да стане още в края на 2013 г. Владиката подчерта още, че получаването на храма в никакъв случай не означава, че той ще може да функционира пълноценно в скоро време, поради необходимостта от неговото вътрешно довършване и благоукрасяване, което би коствало на Русенската митрополия значителни средства.

Констатирано бе, че в процеса на изграждането на новия храм "Всех Святих" през годините Русенската митрополия е имала по-скоро ролята на наблюдател, а не пряк участник, което е довело до прекаленото протакане на неговото довършване, а освен това са налице и немалко неудобства в интериора на сградата, които е можело да се коригират своевременно, ако митрополията е имала адекватна позиция по време на строежа.

Митрополит Наум уточни, че е назначен председател на църковното настоятелство при храма, който занапред ще има грижата по стопанисването му, полагайки усилия за по-скорошното му довършване и освещаване.

 

 

Снимки

ХРАМ "ВСЕХ СВЯТИХ" - РУСЕ БЕ ОФИЦИАЛНО ПРЕДАДЕН НА РУСЕНСКАТА МИТРОПОЛИЯХРАМ "ВСЕХ СВЯТИХ" - РУСЕ БЕ ОФИЦИАЛНО ПРЕДАДЕН НА РУСЕНСКАТА МИТРОПОЛИЯХРАМ "ВСЕХ СВЯТИХ" - РУСЕ БЕ ОФИЦИАЛНО ПРЕДАДЕН НА РУСЕНСКАТА МИТРОПОЛИЯХРАМ "ВСЕХ СВЯТИХ" - РУСЕ БЕ ОФИЦИАЛНО ПРЕДАДЕН НА РУСЕНСКАТА МИТРОПОЛИЯ
« предишна новинаследваща новина »